duminică, 18 noiembrie 2007

vruuum vruuum




Calea Victoriei. 12.30.seara.frig.pasi grabiti.unde e green hours? tit tit...vruum..new beetle galben trece grabit pe langa mine...superb.visez.imi continui pasii grabiti.green hours...in sfarsit.o curte interioare draguta dar dezordonata...unde e usa? unde e intrarea catre un ceai cald...o masinuta mica dar viu colorata imi clipeste din far sa ma uit in dreapta...am gasit.in sfarsit.multumesc.dar prefer sa te gonesc pe strazi draga masinuta decat sa intru in mult cautatul si asteptatul loc.'lasa draga mea, toate la timpul lor'.
1936.Cancelarul german Adolf Hitler binecuvanteaza noua "masina populara" Cancelarul german Adolf Hitler a inaugurat o noua fabrica de automobile, pe 26 februarie anul acesta.Aici va fi produsa o masina numita Volkswagen,insemnand "masina poporului" O masina mica, de familie, cu 4 locuri, ieftina si de incredere. Aceasta masina este creatia bine cunoscutului designer de automobile Ferdinand Porsche si este echivalentul german al Modelului T Ford, care i-a transformat pe americanii obisnuiti in automobilisti. Motorul sau cu racire de aer este in spate, iar portbagajul este sub capota. Volkswagen-ul seamana cu un gandac mare si multi experti in domeniu se indoiesc ca acesta va fi o reusita.



1955. Sarbatoare in uzinele VW
Angajatii uzinei Volfswagen din Germania au celebrat succesul faimosului lor produs, Broscuta. Au fost produse un milion de astfel de vehicule, creatie a lui Ferdinand Porsche, din 1936 incoace automobilul devenind o marca familiara in intreaga lume.